BRUK 2022

Efter att ifjol genomfört ett avskalat BRUK 2021 pga coronapandemin kommer vi i år kunna genomföra den "stora" versionen.

 

BRUK 2022 är en sammanfattning, slutpunkt och ett resultat av 5 års research och utforskande av den lilla orten Dals Långed. Efter två böcker, diverse utställningar och ljudinstallationer

blickar vi framåt genom att låta konst och musik fylla 100 åriga fabrikslokaler.

 

Den nedlagda pappersfabriken vid Rexcell i Dals Långed blir en magnifik scen där jazz möter symfoniorkester och konst möter musik.

 

BRUK 2022 är ett samarbetsprojekt över landsgränsen då Östfold symfoniorkester från Norge gästar oss. Per Oscar Nilsson trio från Malmö kommer också att medverka samt det lokala bandet Now and Then. Det blir en musikalisk resa genom stillar och genrer som sällan möts i en unik miljö där människor i 150 år tjänat sitt uppehälle.

 

Originalmusik och ett uruppförande där jazz och klassiskt möts är skriven av Långedprojektet och kommer att framföras av Östfold symfoniorkester och Now and then.


BRUK 2022 fortsätter sitt samarbete från i fjol med Västra Götalandsregionens musikresidens och tillsammans med Dals Långeds utvecklingsråd planeras flera evenemang i Dals Långed den 17 september 2022.


---DENNA TEXT ÄR UNDER KONSTRUKTION---

 

Affisch

Projektbeskrivning

Mer info om BRUK 2022 finns här

 

(BRUK 2022 in english: here)

 

Kontakt, mobil +46761347958, epost info@musicalimages.se 

Med stöd från: