Musik

Musik    Konst    Installationer    Program    Magiska rum    Aktuellt   Biljetter             

Musik

LIVET LEKTE

Livet lekte - består av Britta Carlsson, Alexander Edström, Andreas Lasso Larsson och Erik Erdelius. Musiken har bandet valt att kalla för kol- eller kål- och stålpop. Och mer konkret kan man nog säga att soundet är en blandning av indie, altrock, lite vanlig enkel rockmusik samt drag av shoegaze och kraut. Musiken drar influenser ifrån rockhistoriens vidaste hörn, genom välkomponerade arrangemang med en på sina ställen avancerad tonal dimension. Framtoningen i musiken är i sig dock rak och rättfram, med en i det mesta punkig framtoning.

GÖTA PIANOTRIO

Göta pianotrio - består av Clara Lindström violin, Elisabeth Nilsson cello och Ruxanda Efros piano. 

Göta Pianotrio har musicerat tillsammans sedan 2018 och tagit sig an en bred repertoar mellan olika årtionden och genrer. Musikaliskt sett har Göta Pianotrio som mål att erövra sin publik med det bästa som pianotrions repertoar har att erbjuda, allt från storslagna klassiker till bortglömda miniatyrer.

Utöver Göta pianotrio frilansar både Clara, från Stockholm och Elisabeth från Göteborg i många av landets orkestrar och symfoniorkestrar. Ruxanda, ursprungligen från Moldavien är också en mycket eftrefrågad ackompanjatör

TRIO KNARRBY

Trio Knarrby är en improvisationstrio med jazz som grund. Knarrby består av Simon Bertilsson på träblås, Jakob Evert på kontrabas och Linus Axelsson på slagverk.
En gemensam nämnare är att vi är dalslänningar alla tre. Linus och Jakob är från Bengtsfors och Simon är från Tösse.
Knarrbys sound grundar sig i allt från pop till frijazz.

ALBIN HALVORDSSON & BO NYGÅRDS

Albin Halvordsson & Bo Nygårds består av Albin Halvordsson - kontrabas, Bo Nygårds - gitarr. De två möttes på Skurups folkhögskola 2020 och har sedan dess spelat med olika band runt om i landet. En bas+gitarr duo som i det stora musikspektrumet rör sig in och ur det som kan kallas jazz. Nya kompositioner skrivna med BRUK i åtanke utlovas. Båda spelar också regelbundet ihop med Irma Neumüller, tilsammans med bl a Johan Löfcrantz Ramsay och Stefan Wingefors.