Stora BRUK 2021

OBS: Evenemanget är inställt pga coronapandemin, men kommer att genomföras senare. Istället genoförs BRUK 2021 preview den 18 sept.)


BRUK 2021 är  "Grand Finale" på Långedprojektet.  

 

BRUK 2021 är en sammanfattning, slutpunkt och ett resultat av 5 års research och utforskande av den lilla orten Dals Långed. Efter två böcker, diverse utställningar och ljudinstallationer

blickar vi framåt genom att låta konst och musik fylla 100 åriga fabrikslokaler.

 

Den nedlagda pappersfabriken vid Rexcell i Dals Långed blir en magnifik scen där jazz möter symfoniorkester. Allt inramat av konst och performance signerat konstnärskollektivet KÅDA med rötter i Steneby samt Jörgen Moberg som ställer ut på Liljevalchs vårsalong i år.

 

BRUK 2021 är ett samarbetsprojekt över landsgränsen då Östfold symfoniorkester från Norge gästar oss. Per Oscar Nilsson group från Malmö kommer också att medverka samt det lokala bandet Now and Then. Det blir en musikalisk resa genom stillar och genrer som sällan möts i en unik miljö där människor i 150 år tjänat sitt uppehälle.

 

Originalmusik där jazz och klassiskt möts är skriven av Långedprojektet och kommer att framföras av Östfold symfoniorkester och Now

and then.


BRUK 2021 ingår i GIBCA Extended.

 

Affisch

Projektbeskrivning

Mer info om BRUK 2021 finns här

 

(BRUK 2021 in english: here)

 

Kontakt, mobil +46761347958, epost info@musicalimages.se 

Sponsorer och samarbetspartners