Arrangemang

Vi har haft två berättarkaféer i Dals Långed för att få veta mer om livet i Långed. Nedan ett par bilder från den senaste då Ann-Britt Erixon berättade om sin uppväxt i Kuskebyggninga på Ön. Hennes farfar var kusk.

Vi har också haft ett allmänt möte i Långeds folkets hus i mars 2015. Då kom det långedsbor med fotoalbum, akvareller och berättelser i mängd. Patrik Olofsson som är gruppens stora inskannare hade arbete oavbrutet från fem till nio. Vi andra kunde strosa runt och prata med besökare, höra minnen och lyssna på de samtal som uppstod vid kaffeborden.

Den 8 juni deltog fler än tjugo boende från vårt trygghetsboende Ängbäcksgården på ett eftermiddagsmöte med kaffe och bildvisning. Det var för oss ett mycket givande möte, eftersom så många av dessa 80- och 90-åringar minns så otroliga många detaljer, namn och händelser. Vi hoppas orka ordna fler sådana möten på Ängbäcksgården.


Text och foton: Lena Adamina Waldau

Långeds folkets hus är ett av Sveriges äldsta och har fortfarande underbara kulisser med björkskogar och annat på scenen, samt en fungerade filmkamera för rullfilm.