Musik

Musik

LIVET LEKTE

Livet lekte - består av Britta Carlsson, Alexander Edström, Andreas Lasso Larsson och Erik Erdelius. Musiken har bandet valt att kalla för kol- eller kål- och stålpop. Och mer konkret kan man nog säga att soundet är en blandning av indie, altrock, lite vanlig enkel rockmusik samt drag av shoegaze och kraut. Musiken drar influenser ifrån rockhistoriens vidaste hörn, genom välkomponerade arrangemang med en på sina ställen avancerad tonal dimension. Framtoningen i musiken är i sig dock rak och rättfram, med en i det mesta punkig framtoning.

GÖTA PIANOTRIO

Göta pianotrio - består av Clara Lindström violin, Elisabeth Nilsson cello och Ruxanda Efros piano. 

Göta Pianotrio har musicerat tillsammans sedan 2018 och tagit sig an en bred repertoar mellan olika årtionden och genrer. Musikaliskt sett har Göta Pianotrio som mål att erövra sin publik med det bästa som pianotrions repertoar har att erbjuda, allt från storslagna klassiker till bortglömda miniatyrer.

Utöver Göta pianotrio frilansar både Clara, från Stockholm och Elisabeth från Göteborg i många av landets orkestrar och symfoniorkestrar. Ruxanda, ursprungligen från Moldavien är också en mycket eftrefrågad ackompanjatör

TRIO KNARRBY

Trio Knarrby är en improvisationstrio med jazz som grund. Knarrby består av Simon Bertilsson på träblås, Jakob Evert på kontrabas och Linus Axelsson på slagverk.
En gemensam nämnare är att vi är dalslänningar alla tre. Linus och Jakob är från Bengtsfors och Simon är från Tösse.
Knarrbys sound grundar sig i allt från pop till frijazz.

ALBIN HALVORDSSON & BO NYGÅRDS

Albin Halvordsson & Bo Nygårds består av Albin Halvordsson - kontrabas, Bo Nygårds - gitarr. De två möttes på Skurups folkhögskola 2020 och har sedan dess spelat med olika band runt om i landet. En bas+gitarr duo som i det stora musikspektrumet rör sig in och ur det som kan kallas jazz. Nya kompositioner skrivna med BRUK i åtanke utlovas. Båda spelar också regelbundet ihop med Irma Neumüller, tilsammans med bl a Johan Löfcrantz Ramsay och Stefan Wingefors.

MIRE III

MIRE III rundar av kvällen den 16 september i Byafests avslutningsarrangemang med jazz, Dj och efterhäng i Mustadfors Folkets Hus. Mire III är en ny, spännande pianotrio med tre starka individuella musiker med långa internationella meritlistor. MIRE III spelar melodisk originalmusik i en fräsch jazztradition med intryck från både folkmusik och nutida konstmusik. Deras musik tar lyssnaren på resa som stannar till på platser där lugnet och tryggheten varvas med nyfikenhet och kreativitet.
Gruppen hade bl.a sommaren 2022 ett uppdrag som Artist in Residence i Vänersborg med Förvaltningen för Kulturutveckling-VGR som anordnare.
15 september 2023 släpps debutplattan "Island Song" på det internationellt renommerade skivbolaget CAM Jazz.

MIRE III är:

Johan Björklund - trummor, Thomas Markusson - kontrabas och Joona Toivanen - piano. 

Tid och plats: Rexcell Dals Långed. Lördagen 16 september 18.00 - 20.30 

Kontakt: mobil +46761347958, epost info@musicalimages.se