Medverkande

  Medverkande  Idé  Program  Samarbetspartners  Info  Biljetter             

Medverkande

PINQUINS

Pinquins är en experimentell slagverkstrio baserade i Oslo. Under sina 15 år har Pinquins skapat ett flertal verk tillsammans med kompositörer, instrumentbyggare, scenografer och olika musiker som spänner över experimentella genrer från fri improvisation till noisemusik. Med en visuell repertoar och unik scennärvaro har trion gjort sig känd som en av de mest innovativa ensemblerna på den norska scenen för nutida musik.


INTERVALL är en scenisk komposition av och med slagverksensemblen Pinquins (Jennifer Torrence, Sigrun Rogstad Gomnæs och Ane Marthe Sørlien Holen) och scenograf Kjersti Alm Eriksen. I INTERVALL undersöker Pinquins förhållandet mellan människa och objekt, mellan medvetna handlingar och mekaniska konsekvenser. I en magnifik scenografisk konstruktion - en stor träbox på 3,7 x 3,7 meter - har de skapat ett mellanrum, där det avlägsna blir nära, det tunga blir lätt, där rörelse blir ljud på avstånd och lämnar spår.


JOHAN BJÖRKLUND

Trumslagaren Johan Björklund med bas i Göteborg har de senaste 25 åren byggt en karriär som en våghalsig improvisatör och kompositör. Samarbeten med t.ex Lina Nyberg, Staffan Mossenmark, Hilmar Jensson, Johannes Lundberg, Lisen Rylander Löve och en stor mängd egna projekt som MIRE III, Mess, Thymeshift, Parallel Activity, Dynamic Flavours och Monochromatics för att nämna några av dessa.


Våren 2022 var Johan "Artist in Residence" i Åmåls Konsthall (På väg 45) med projektet "Drums in the Deep" där ett enormt trumset byggdes upp omringat av en vildvuxen skog. Under en månads tid kunde besökarna i konsthallen ta del av processen när skogen och instrumenten flätades samman. Allt omgivet av en fotoutställning med Johans egna bilder från skogen kring hans barndomshem i Hedekas, Norra Bohuslän.

På BRUK 2024 kommer ni få uppleva en ny version av detta. Hur skogen som oftast är en trygg och livgivande plats också kan vara mörk, farlig och skrämmande. Välkomna in på egen risk.

Johan Björklund

JÓR QUARTET 

JÓR grundades år 2017 i Aarhus, Danmark och består av fyra klassiskt skolade saxofonister. Medlemmarna är aktiva som solister och kammarmusiker i många olika konstellationer och de har spelat konserter över hela världen som exempelvis Frankrike, Argentina, USA, Japan samt de nordiska länderna. Ensemblen har under sin aktiva
tid bl.a. gjort framträdanden i direktsänd radio och medverkat i skivinspelningar med professionella orkestrar. JÓR arbetar aktivt med att främja nordiska samarbeten och har specialiserat sig på musik skriven av nordiska kompositörer.

Till BRUK i Dals Långed presenterar JÓR ett nordiskt program med musik skriven av kompositörer som Edvard Grieg (NO), Þorkell Sigurbjörnsson (IS) och Lars-Erik Larsson (SE). JÓR tar också initiativ till att ta fram ny musik genom att skapa samarbeten med
kompositörer från de olika nordiska länderna. JÓR quartet är: Anja Nedremo (DK/NO) – Sopransaxofon Kathrine Kirkeng Oseid (NO) – Altsaxofon Morten Norheim (NO) – Tenorsaxofon Anna Magnusson (SE) – Barytonsaxofon

Photo: Juliette Rowland

KÄRNFAMILJEN

Kärnfamiljen bildades 2018, efter att musikerna, under många år, hade sprungit på varandra i olika sammanhang i Göteborgs musikliv. I Kärnfamiljen vill de samlas kring att spela och utforska fri improvisation. Till BRUK kommer trion Mårten Magnefors - slagverk, Donovan von Martens - Bas och Lisen Rylander - Löve Saxofon. I bandet ingår även Signe Lykkebo Dahlgreen - saxofoner som dock inte är med på RexcellKärnfamiljen på Kulturutveckling VGR's residens i Vänersborg.

ELIN ANDREASSON och ELEVER FRÅN BENGTSFORS KULTURSKOLA

Elin är sångerska och bosatt i Åmål. Hon leder bl a Not Quiet Vokalensemble och har varit initiativtagare till flera operauppsättningar på Fengersfors bruk under namnet "Opera på Bruket". På BRUK medverkar hon som solist ackompanjerade av hennes tidigare kollegor Peter och Stefan Halvordsson samt dansare och musiker från Kulturskolan i Bengtsfors.STRÅLSKYDDSINTITUTET

Strålskyddsinstitutets musik är en mix av den totala livserfarenhet rådande manskap besitter. Detta innebär i nuläget: Psykologisk kompetens, psykedelisk kompetens, några kurser i livets hårda och för all del mjuka skola, fascination för atomens och strålningen frälsning och förbannelser, tung brutal och ganska knepig musik, samtidskritik och en dos av kärlek.

Strålskyddsinstitutet vill dig väl och vill ge dig mörk, dissonant, tung, hård och ibland dansant musik.


Tid och plats: Rexcell Dals Långed. Lördagen 7 september 18.00 - 20.30 

Kontakt: mobil +46761347958, epost info@musicalimages.se


Tillbaka